Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία

2/5/2024 5:13:58 πμ
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα νέα δεδομένα από την επέκταση των υπηρεσιών εμβολιασμού στα φαρμακεία παγκοσμίως παρουσιάζει η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) σε νέα της έκθεση (εδώ)


Όπως αποκαλύπτει ο καθηγητής και διευθυντής του Παγκόσμιου Φαρμακευτικού Παρατηρητηρίου της FIP Ian Bates, «οι εμβολιασμοί στα φαρμακεία έχουν εγκριθεί σε τουλάχιστον 56 χώρες, με τις 22 εξ αυτών να έχουν θεσπίσει τέτοιες υπηρεσίες από το 2020», μια αύξηση της τάξης του 64%.


Η έκθεση αποτελεί την πιο αντιπροσωπευτική ανασκόπηση του πόσο έχει εξελιχθεί ο ρόλος των φαρμακοποιών στην ανοσοποίηση των πληθυσμών, καθώς συγκεντρώνονται παλιότερα και νεότερα στοιχεία από διάφορες χρονιές (2016, 2019/20 και 2022) και από 120 χώρες συνολικά. 'Αλλα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ότι οι φαρμακοποιοί έχουν το δικαίωμα να συνταγογραφούν ορισμένα εμβόλια σε 26 χώρες (49%), ενώ το 2020 αυτό ίσχυε μόνο σε 7 χώρες. Επίσης 64 κράτη παρέχουν στους φαρμακοποιούς εκπαίδευση για τον εμβολιασμό σε σύγκριση με μόνο 12 κράτη το 2016. 


Με αυτά τα στοιχεία, η FIP είναι σε θέση να υποστηρίξει μέλη της αλλά και να ασκήσει τις απαραίτητες πιέσεις για την επέκταση του ρόλου των φαρμακοποιών στον εμβολιασμό σε περιοχές που δεν επιτρέπεται, συμπληρώνει ο καθηγητής.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1
Έρχεται 2η μετά τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Citeline για το 2023






Σχετικά άρθρα

IQVIA: 100 εκατ. συνταγές εκτελέστηκαν το 2023 από παράνομα e-pharmacies των ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1
Ο αντίκτυπος της FIP σε όλον τον κόσμο
Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Ελλείψεις φαρμάκων: Χειρότερο το πρόβλημα το 2024 έναντι του 2023
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας